Veggen

På åttitalet, stod jamvel dei høgste murar lågt i kurs, anten dei var laga av stein eller toll. Murane måtte knusast, for folket og kapitalen treivst best i opne landskap.

I vår tid, er murane komne litt på moten att. Kinesarane restaurerer sin blodige mur, og israelittane årelatar på harde livet for å skaffa farge til sin. Donald og hakkespettane er i full gang med prosjekteringa av muren over alle murar, men har teke ein liten pause. No er det koz med Kims.

Kinesarane, fylgjer moten. Folket åt Gud, fylgjer moten. Leiaren av den kommersialiserte og perverterte verda, fylgjer moten. Statsbygg, har litt å jobba med, fzdz. Og min verdsleiande arbeidsgjevar, han som er heilt i front og bryt den upløyde sjøen eller snøen (akkurat jorda, får dei ta seg av på Ås), fylgjer han dei verdsleiande eller Statsbygg? Eg berre spør.

(Sjølv likar eg ein vegg eller mur der han høyrer heime, heilt uavhengig av verdsleiing eller mote. Eg likar do med vegger. Eg likar kjøkken med vegger. Eg likar kontor med vegger. Sånn er det berre.)


Leave a Reply