Sitatsamlinga

I gamle dagar, fekk folk tida til å gå med å gissa gåter. Mellom dei særleg populære, var til dømes: Kva er det som går og går, men som aldri kjem til døra? Generasjon etter generasjon svarte: – Det er veggklokka, det.

Så kom utdanningsrevolusjonen med all utdanninga si. For gåtene, var dette starten på slutten. Folk byrja å setja spørjeteikn ved gamle sanningar: – Veggklokka, javel. Men kva med svigermor?

Dei skulerte kravde leikar av ein annan type. Spørjeleikar om elvar og fjell, til dømes, der svara kunne gjevast i meter.

For å byggja bru mellom den gamle og den nye tida, har eg funne fram til ein spørjeleik av den kombinerte typen. Du får eit førenamn, eit passande hint i form av eit sitatat eller noko personen kanskje kunne ha sagt, og så skal du gissa etternamnet. Faktisk, trur eg at eg vil spe på med enno eit tips: Desse personane har meir enn ein ting til sams. Søren heller. Har fått indikasjonar på at gåtegissekompetansen er under ein kvar kritikk. De skal jammen meg få partitilknytinga også, rett nok berre i forkorta form. Det får då vera måte på.

Gissar du etternamnet?

Bill I did not have… DEM
Jimmy Eg har aldri blitt teken i lygn. SAS
Terje Lita høne kan velta stort lass. FRP
Trond Betre med ei høne i handa enn ti i tenketanken. AP
Bård Livet er å leva i eit høne-hus. FRP
Rune Vil du bli kjerrinje mi? AP
Helge Betre med to på 17 enn ei på 34. V

Leave a Reply